Pihuškov Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kašmírový šál

..alebo ako Pihuško kradne nápady cudzím bloggerom ..
No včera sa mi dáko nedalo zaspať tak som rozmýšľal čo hodím na blog a nejako som sa zasekol pri príbehu čo má na blogu Pierre volá sa ako už asi viete Kašmírový šál. Má v podstate 3 diely a je to celkom zaujimavé ale pointa je taká, že som proste dostal nápad ako by mal ten príbeh vyzerať lepšie, síce pôsobí max. tak detinskejšie ale napísal som ho ja :) Chcem poďakovať Pierrovi za to, že som mu (dúfam) mohol ukradnúť nápad. Tak tu je ten "úžasný" remake. Read & Enjoy!

Kašmírový šál

 Konečne! Už dávno som nemala voľný večer. Furt keď ma volali nemala som čas lebo som mala zhon v škole kvôli dizertačke a ešte aj ten rozchod s priateľom. Pomyslela si popritom ako pred zrkadlom robila posledné úpravy na svojom vzhlade. Prečesala si svoje ryšavé vlnisté vlasy a dala si na pery jahôdkový lesk. Perfektné! Môžeme ísť. Obula sa do čižiem a okolo krku si omotalá svoj obľúbený kašmírový šál. Pred pár rokmi jej ho dal jej prvý chalan, síce na neho už dávno aj zabudla ale ten šál má rada doteraz a nosí ho vždy keď sa dá. Zamkla dvere a pomaly odcupitala dole schodmi za kamoškami. Síce bola zima mala oblečenú len krátku zlatistú mini lebo v klube bude teplo a tak či tak má radšej voľný pocit, ktorý má keď má na sebe sukňu.

 Pred vchodom sa zvítala s kamarátkami. Veľa z nich dávno nevidela lebo odkedy chodia na výšku nemajú na seba veľa času a tak si mali čo povedať a celú cestu strávili rzprávaním čo, kto, kedy, ako a tak.

 Už keď bola mladšia a chodila len na strednú milovala piatočné disco. Vždy tam zabudla na všetky svoje problémy a jediné na čo sa sústredila bola hudba. Netlačil ju čas, škola, spory s priateľmi proste nič. Len absolútna sloboda. A presne preto sa dnes tak veľmi teší na disco, narozdiel od svojich kamošiek nemá na pláne zbaliť tam pár samcov len sa chce ísť poriadne vytancovať.

 Keď došli ku klubu bolo tam už dosť plno ale keďže poznali chlapíka, ktorý púšťaľ ľuďí tak sa tam vtreli trošku rýchlejšie. Už v hlae kde si väčšina ľuďí skladali veci bolo dusno. Vydýchaný vzduch, teplo a všadeprítomná aróma ľudského potu a alkoholu. V hale si zložily vetrovky a kabáty a vydali sa k baru. Tam sa posilnili pár silnejšími drinkmi a vydali sa na parket.

 Dj hraj práve klasiku „God is a DJ“ od Faithless , jej srdcovka. Tak sa hneď oddali tancu. Najprv tancovali spolu ako skupinka ale postupne sa začali baby oddelovať lebo sa oddávali lovu chlapov. Keď boli už len tri zazrela ho. Tancoval asi tak štyri metre od nej a bol úžasný. Živé hnedé oči, blond vlasy. Mal na sebe obtiahnuté tričko, ktoré zvýrazňovalo jeho mužné telo a rifle. Niekoľko krát na neho už predtým kukla ale nemala záujem o chlapa, chcela si len zatancovať ale teraz keď sa na neho pozrela uvidela ako dobre tancuje. Jeho telo sa dokonale prispôsobovalo hudbe a všetkým jej zmenám, vyzeral ako keby tou hudbou žil. Po chvíľke postrehol, že na neho pozerá a usmial sa na ňu. Ona mu ten úsmev opätovala. Pomaly sa presunuli k sebe a začali spolu tancovať. Ich telá sa zvýjali okolo seba skoro ako jedna bytosť. Jeho drsné priam až hip-hopové pohyby dokonale ladili s jej jemným cítením pre hudbu, ktoré nadobudla keď dávnejšie chodila na balet. Ľuďia sa na nich začali po chvíľke s úžasom pozerať. Naozaj im to išlo možno to bolo tým, že obom išlo len o tanec.. alebo nie?

 Po chvíľke keď hudba stíchla a prišiel narad ďalší DJ odobrali sa do baru. Kúpil jej drink a začal nadhadzovať chlapácke reči a absolútne tým zabil celý dojem, ktorý na ňu urobil na parkete. Bol síce pekný a vedel sa hýbať ale bol to debil. Po chvíľke navrhol aby šli von ona súhlasila lebo si myslela, že tam sa ho ľahšie zbaví. Však predsa len nieje nejaká pubertiačka toto nieje prvýkrát čo sa musí zbaviť dákeho otravného chlapa. Ak bude doliezať spraví s ním krátky proces, kopne ho do rozkroku a újde späť do klubu. A tak šli von. Kamošky na ňu hodili tázavý pohľad ale ona im už obvyklím gestom ruky ukázala, že nech sa neboja o chvíľu je späť a sama. Tak sa už netrápili a tancovali ďaľej až do skorého rána.

 Nabudúce ráno našla polícia v postrannej uličke blízko toho klubu mŕtvolu mladého dievčaťa. Mala nesčetne veľa modrín a zdranení spôsobených pravdepodobne pri súboji. Bola znásilnená a následne uškrtená kašmírovým šálom. Tým krásnym kašmírovým šálom...


Výmoty cudzej mysle | stály odkaz

Komentáre

  1. LOL
    tak toto mi prve napadlo .. riadna haluz .. nevadi ze kradnes napady aj ja to robim (sory Hvorecky a Matkin) .. Pekna poviedocka .. A nechapem ako si odhalil ze ma vlnite vlasy.. toto si predstihol moju poviedku .. ona ma fakt vlnite az kucerave vlasy.. mala ich len vyzehlene.. co uz.. ty plagiator //_ ^ ..
    publikované: 06.05.2007 12:08:36 | autor: Pierre a.k.a. úchylný španiel (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hold skiller
    som sa vr8til v čase a :D) .. ale nie mal som v hlave Táňu Pauhofovú keď som to písal takže tak :)
    publikované: 06.05.2007 13:46:50 | autor: pihoslav (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ;(
    ty si ju zabil!!! :DDD preco? :D
    publikované: 06.05.2007 17:43:13 | autor: kari (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. to Kari
    ved ale ona ma zomriet.. ona zomrie aj v mojom vydani :) .. to Piho : ty bastard aj som robil tanu pauhofovu
    publikované: 06.05.2007 19:04:32 | autor: Pierre a.k.a. úchylný španiel (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. mierne sklamana...
    ...ehm...nieco mi tam chyba...situacie su slabo opisane...nema to taky dojem na citatela...resp...na mna to dojem nemalo...a jedna zasadna chyba...ten prestrih ako odchadza von a potom ju nasli mrtvu...ide to hrozne ostro....a to ze je mrtva...to si napisal ako spravu...cisto len informacia...bez kuska umenia...je to len holy fakt....mohlo to byt podla mna lepsie...vyzera to len ako koncept...ako prvotna forma..len dej..nedal si do toho pocity...a tak to ani pocity vyvolat nemoze...neviem ako tp posobi na druhych...ale na mna takt...pravda...je to len subjektivny nazor...inym sa to moze pacit...
    publikované: 12.05.2007 13:42:45 | autor: Sasha (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. oi
    thx za názor :) + ono to je holý fakt .. holá pravda .. smrrrrt!! nič viac .. v bytí mŕtvymi neni ani kúsok umenia tak prečo to umelecky podávať :) .. + na rozdiel od "originálu" toto je kratšie a preto si dávam menej záležať na podrobnostiach
    publikované: 12.05.2007 14:02:31 | autor: piho (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Good:)
    ...proste musela som si to precitat:D Mi to nedalo...
    Hmm...myslim si, ze je zbytocne porovnavat to s pierrovym kasmirovym salom, pretoze...no ja neviem...mi to pripada, akoby si ty pisal o niecom inom...od pierra si si zobral (podla mna) len ten kasmirovy sal (maybe aj vyzor tej zenskej)...ale tak...bolo to fajn, lenze urcite by sa to dalo napisat aj lepsie;).
    publikované: 15.05.2007 17:20:19 | autor: Kaena (e-mail, web, autorizovaný)
  8. ja som spokojná
    mne sa to opäť páčilo, nemôžem si pomôcť... jasné, stručné a výstižné... dokonca pre mňa aj ohromujúce, lebo som nečakala, že tá v pohode holka zomrie, to ma trošku zranilo, ale odpúšťam ti.. :) jedinú výhradu, ktorú mám je používanie čechizmov v tvojích blogoch...ale pointa je úplne fantasticka :)
    publikované: 13.06.2007 17:07:29 | autor: knihomolka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. mno :)
    JJ, aj ja som si všimla tie čechizmy, ale nevyčítam ti ich :) Je naozaj asi nezmyselné porovnávať tvoj a Pierrov príbeh, ale predstihol si ho aj v inom - dopísal si záver. :D
    K tej "čisto len informácii" - aj toto je súčasťou umenia - beletria využíva všetky prvky, heh.
    Dobrý príbeh. Jasné, že sa všetko dá napísať lepšie, dokonca aj mnou uznávaný Holdstock nie je dokonalý génius, ale chceš byť spisovateľom??? Asi nie, že... Tak potom?
    Mne sa to dosť že páčilo :)
    publikované: 29.11.2007 20:40:51 | autor: lennerka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014