Pihuškov Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Inšpirácia

.. alebo čo pre vás ona znamená?
Inšpirácia je pre každého iná vecačerpá ju z iných zdrojov. Napríklad jeden môj kamoš sa zväčša inšpiruje ženami (dievčatami), ktoré okoloseba má  a často tá inšpirácia znamená, že buď spisuje svoje úchylná fantázie s nimi alebo alternatívne konce dačoho čo sa naozaj stalo. Pre niekoho kto nevie o čo sa jedná sú to fajn veci pre toho kto vie možno tiež ale nieje to môj štýl :)
 Ja sa inšpirujem zväčša hudbou alebo banalitami. Napr.väčšinu svojich článkov som napísalkeď som počúval Pink Floyd alebo napríklad "The last stand" som napísal keď som počúval Flowerz od Armanda van Heldena. A čo sa týka banalít sú to veci, ktoré len tak uvidím ako napríklad šachovnica alebo vlasy a podobne. Ukážem príklad:
 Dnes ráno som ležal v posteli a pozrel som sa na záves a zrazu... CRACK!!

Tma a dym zahaľovali celú miestnosť.  Zrazu zažali svetlá vychádzajúce z podlahy a osvietili malé pódium s jazzovým kvartetom a priestor pred ním kde boli nahusto poukladané malé okrúhle stolíky okolo, ktorých sedeli ľudia, zväčša v dvojiciach alebo trojiciach. Jediná výnimka bol stôl najbližšie k stredu pódia sedel tam osamotený muž. Vysoký, dobre stavaný, v strednom veku. Mal na sebe čierny oblek s tenkými bielymi linkami, čerstvo naškrobenú bielu košeľu, červenú kravatu a starý čierny klobúk, ktorý mu zahaľoval čiastočne oči. Dym z jeho cigarety  sa pomaly zvíjal smerom hore a tam sa ako keby vlieval do mora dym, ktoré tam už bolo. Mal pred sebou už kopu prázdnych pohárikov ale ešte stále mu nebolo dosť. Nevyzeral na alkoholika. Zdvihol ruku a zavolal čašníka. Ten sa k nemu po čase predral spleťou stolou a ľudí. Kapela medzitým začala hrať. Hrali overenú klasiku, práve začali hrať „Autumn leaves“. Chlapík si klepkal nechtami rytmus na stolík a povedal znova objednávku čašníkovi. Tiež mu nenápadne dal najavo, že by neuškodilo odpratať staré poháre. Ten sa ospravedlnil a hneď sa postaral o to aby boli poháre odnesené. Cigareta dohorela. Špak hodil do popolníka a oprel sa o operadlo. Prišiel sem kvôli práci. Je to detektív na voľnej nohe. Zase raz sa tá práca týka dákeho hudobníka, je to až čudné ale poslednou dobou v tom vždy je dáky hudobník. Čudné ale nezamýšľal sa nad tým moc vedel čo má spraviť. Po koncerte si odchytí kontrabasistu, popýta sa ho pár otázok a pokiaľ nedostane odpovede aké chce bude to z neho musieť vybiť. Ako vždy. Čašník prišiel so škótskou a ešte raz sa ospravedlnil za tie poháre ale dnes je tu vraj veľa ľudí a čašníčka čo mala robiť ochorela. Jemu bolo jedno čo ten čašník hovorí ale taktne sa tváril, že ho počúval a odpustil mu.
 V takomto duchu prebiehal celý večer až po predposlednú pieseň. Rozhodol sa, že zaplatí a nenápadne sa presunie do zákulisia aby si tam mohol svojho muža odchytiť. Keď zrazu niekto vykopol hlavný vchod. Jediné čo stihol bolo zohnúť sa. Začul pár dávok z Thompsonov a potom už len výkriky. Pozrel sa vedľa seba a ležal tam prestrielaný čašník ale ten ho nezaujímal. Pozrel rýchlo na pódium ale neskoro celá kapela bola mŕtva. DO RITI! Pomyslel si, hodil so seba poslednú škótsku, zobral pištol a rozbehol sa smerom von ....

Takže tak to je u mňa :) Ako je to u vás? Čo váš inšpiruje? Ako sa to potom končí? Teším sa na vaše komentáre zatial See ya Mafia :)

Aj vy mi dačo napíšte | stály odkaz

Komentáre

  1. No mna
    najviac inspiruje hudba ... nejde ani tak o solva ako o dojem z pesnicky ...
    2 pihoslav: nice ukazka ... chcelo by to pokracovanie :) normalne si to ziada aspon jednu kratucku cast ... je to take nedopovedane
    publikované: 25.08.2007 13:44:32 | autor: teafoos (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)
    súhlasím s tou hudbou.. tiez sa stane, ze ma nejaká pesnicka tak osloví, ze proste bol by hriech nenapísat aspon pár riadkov.. :)
    poprípade je to tak ako hovorís.. príde to len tak.. voi lá a je tu nápad...
    publikované: 25.08.2007 15:30:09 | autor: amidala (e-mail, web, autorizovaný)
  3. no ja...
    vždy čerpám z môjho aktuálneho psychického rozpoloženia a z vecí, ktoré sa okolo mňa odohrávajú... + zo začiatku to vyzeralo trošku ako klišé, ale koniec nemal chybu :)
    publikované: 27.08.2007 10:48:58 | autor: knihomolka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. no ja
    som ten co sa inspiruje zenami.. a obcas aj hudbou.. ale aj banalitami ako ty.. ale zaclona?! :) no co uz.. u mna proste inspiracia=zivot ako taky
    publikované: 27.08.2007 11:22:40 | autor: pierre (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Mno, jednoznačně ČR...
    ...je mojou najväčšou inšipáciou - ľudia, príroda, vzťahy v mojich milovaných Čechách - to je snáď nevyčerpateľný zdroj. A potom ešte sny - také haluze a halušky - vždy z nich splodím niečo zaujímavé ;)
    publikované: 29.11.2007 21:09:13 | autor: lennerka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ...
    mne išpirácia pride sama zo seba väčšinou sa mi o tom sníva a keď sa zobudím tak pádim písať XD
    publikované: 13.01.2008 14:20:43 | autor: Silvia (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014