Pihuškov Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na čo myslíte pred spánkom?

..alebo ako Pihuško bojuje s tmou

Na čo myslíte keď zaspávate?

 Ja myslím na seba. Venujem všetky svoje myšlienky svojmu malému životu a jeho malichernostiam a dúfam v skorý príchod temnoty. A keď nepríde a dojdú mi malichernosti nad ktorými myslieť tak.. Sa musím najprv ponoriť do temnoty ducha aby som dosiahol temnotu pre telo.
 Keď som bol veľmo malý mal som to jednoduché. Pred spánkom som vždy rozmýšľal a spomínal na rozprávky, ktoré som v ten deň videl. Rozoberal som možné scenáre s mojimi oblúbenými postavičkami a robil som si rekapituláciu čo dnes zažili. A keď to nestačilo tak som si vymýšľal vlastné postavičky. Skôr či neskôr som zaspal. Až do istého štádia, keď už ma tá fascinácia prešla. Z klasických rozprávok som prešiel skôr na tie „japonské rozprávky“ (anime) a podobné myšlienky som z celého nadšenia stihol prebrať už počas dňa. Zaspať mi bolo čoraz ťažšie a začínal som sa báť temnoty.
 Doteraz neviem ako som na to prišiel ale.. Ale usúdil som, že sa mi lepšie zaspáva keď myslím na smrť a predstavujem si, že toto je môj „posledný ponor“ do hlbín temnoty. Vždy som v tej dobe zaspával v slzách a v kúte ale zaspával som v podstate rýchlo. Polhodinka a už som spal. Mal som vtedy asi 10 rokov a vydržalo mi to najbližších 5 rokov. Deň čo deň som zaspával s pocitom, že je to ten môj posledný a nejako ma to upokojilo a zbavil som sa tak neistoty z temnoty. Nemohla ma prekvapiť lebo som an ňu čakal. Potom som sa zase raz zmenil .. zase bezdôvodne. Alebo si to len nepamätám? Neviem! Teraz keď zaspávam myslím na seba. A keď to inak nejde bojujem. Tasím meč z kryštálových sĺz a bojujem proti temnote až do rána a ráno, ráno keď prídu prvé lúče do mojej izby konečne spokojne zaspím. Spánkom víťaza...

Na čo myslíte vy vo chvílach pred spánkom? Čo sa deje vo vašej hlave medzi tým ako si ľahnete do postele a zaspíte? .. Som zvedavý na vaše názory a pripomienky .. See ya!


Aj vy mi dačo napíšte | stály odkaz

Komentáre

  1. takmer podobne..
    mne sa najlepsie zaspava s cistou myslou, co je samozrejme nesmierne tazke.. ja myslim takymto pochodom: ja pred bielou stenou; ja, ako sa vzdalujem od steny; ja, ako malinka bodka; biela farba; prazdno..
    druha moznost je ze pocuvam tlkot vlastneho srdca, a nieco si vzdy pod tym rytmom predstavim, obcas si dotvaram v hlave rytmy to medzier, obcas si predstavujem take tie zabery z vojnovych filmov kde sa tlkot pouziva na zobrazenie hrozy, obcas si proste predstavujem srce ako take.. tretia moznost je ze myslim na ludi.. a ked myslim na niekoho konkretneho, casto s nim aj suvisia s nim sny..
    publikované: 04.01.2008 20:54:13 | autor: pierre (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ja
    pred spankom myslim na sen, ktory sa mi ma v noci snivat. snazim sa ho ovplyvnit, jednak aby som si ho zapamatala a na druhu stranu- aby bol prijemny a aby som si z neho nieco vzala... pre mnohych ludi sny neznamenaju nic, ale v poslednej dobe som si toho nacitala o snoch ako takych, o lucidnom sneni... fascinovalo ma to :) a tak sa pred spankom snazim uplne uvolnit a sustredit sa na sen.
    samozrejme obcas rekapitulujem dni, myslim na vas chlapov :) , rodinu, priatelov, znamych... a tak podobne.
    publikované: 04.01.2008 21:18:25 | autor: amalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. sny
    ked som bola mala, bala som sa zaspat. musela som zaspavat s otvorenymi dvermi, lebo som mala pocit, ze toto bude moja posledna noc a ked sa zacnem dusit, alebo nieco ine, nebude ma nik pocut. niekedy som sa bala, ze sa bude dusit niekto iny z rodiny a ja by som ho mohla zachranit. obcas ma tento pocit premkne aj dnes... neviem preco, je to divny pocit. obcas mavam ale sny, ktore sa plnia do bodky bodkatej a mozno sa bojim, ze by sa mi mohlo snivat nieco zle a ja sa tomu takto branim...
    pred spanim sa teda snazim dako pekne naladit. rozmyslat o veciach, ktore mi na tvari vycaria usmev. o ludoch, ktorych mam rada, o veciach, ktore ma cakaju na druhy den a ja uz sa ich neviem dockat. predsnivam si ich a potom... potom mozno budu ako v sne :) a v poslednej dobe si k tomu zapalim aj sviecku. samozrejme v takom sklenenom kahanceku, nerada by som uhorela v plamenoch :P
    publikované: 04.01.2008 21:50:19 | autor: pumandulka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ...
    zvlastne spojit sen a temnotu, ale v podstate to ma nieco do seba... aj ja som sa kedysi bala tmy.. zhasla som a potme som bezala do postele a vydesene som skocila pod perinu cela rada, ze som cestou nestupila na nic vlhke abo hunate, co by ma pomstychtivo pohryzlo do nohy.. vlastne sa bojim tmy doteraz, niekedy sa dokonca nutim po tme chodit po izbe, napr. si nahovorim, ze ak si nedam naramok na stol, uz nikdy ho nenajdem abo tvrdohlavo hladam vsetky pliziace sa bestie v plastoch, az mi z desu hapruje pulz...a hovorim si: tak, tam mas, to mas za to, ze nespis!!! ...(:
    publikované: 04.01.2008 22:42:21 | autor: Nienor (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. SKORO VŽDY
    pred upadnutím do ríše snov premýšľam nad príjemnými vecami. Tých nepríjemných som počas dňa zažila dosť, preto sa nesnažím ani hodnotiť zážitky,ani kritizovať čo som urobila, ale nemusela, alebo čo som mala urobiť, lenže sa mi nechcelo. Na seba nemyslím, to by som nezaspala :) Ale s mojou fantáziou je ťažké nemyslieť na nič... Tak si vyváram fiktívne príbehy s ľuďmi, ktorých mám rada, dokončujem v myšlienkach rozpísané príbehy, alebo vymýšľam básne, ktoré po zapísaní potme na kus papiera ráno už neznejú tak dobre... :) Síce sa mi ešte nestalo, že sa mi to, čo som si pred spaním vymyslela, potom aj dosnívalo, skoro vždy však mám aj príjemné sny, len niekedy nemajú zmysel... :)
    Keď som bola menšia, nemala som tmu rada, lebo som nerada spávala. Nechápala som, prečo nemôžem byť hore stále, prečo vôbec musím oddychovať a ešte k tomu spať. Zdalo sa mi normálne robiť niečo 24hodín nonstop bez prestávky. Preto som tmu znenávidela a zaspávala som pri rozsvietenej lampe. Aj som sa dosť bála, v našom byte sú tak systematicky rozmiestnené skrine s kovovými rúčkami na dverách, že potome len pri svetle z ulíc vyzerajú cez sklo dverí ako oči. Keď som náhodou musela ísť do kuchyne, vždy som z detskej cez chodbu prebehla so zatvorenými očami. :) Na smrť myslím len keď spím u cudzích. Sú to neznáme preistory a nech má človek koľkochce rokov, niektoré strašidlá ho budú mátať do smrti (a zvlášť toho, kto prečítal skoro všetky knihy od Stephena Kinga ;)). Pamätám si, ako som pred 10timi rokmi ako 8ročná u starkej celú noc sedela na posteli a počúvala, či starká dýcha. Mala som neuveriteľný strach, že keď zaspím, niečo sa jej stane, a preto som mala potrebu ju strážiť. Odvtedy mám kruhy pod očami :D.
    Inak, počíta niekto z vás ovečky? (U mňa to nikdy nezabralo...;))
    publikované: 05.01.2008 09:58:11 | autor: lennerka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ja a moje zaspávanie...
    posledného pol roka mám so zaspávaním dosť veľké problémy... hodiny a hodiny sa prehadzujem z boka a na bok a jediná rada mojej mamky je: "Počítaj ovečky." tak teda ďakujem veľmi pekne :) mnoho krát som už rozmýšľala nad tým, ako zomriem, aký pohreb budem mať, všetky delajly úplne naplánované, kto všetko by na pohreb prišiel, čo by som im chcela ešte odkázať... toto niekoľko krát dookola a zväčša zaspím... no niekedy využívam metódu, mysli na niečo pekné a potom sa ti o tom bude snívať... takmer nikdy sa mi to nesnívalo, ale aspoň som zaspávala s príjemnejším pocitom ako je pohľad na vlastnú smrť.... skúšam myslieť na (ja viem, je to klišé) lúku plnú rozkvitnutýách kvetov, ako po nej utekám a smejem sa, v bielych šatách a bosá... neviem, čo to znamená, ale myslievam na to pred spánkom... a ešte myslím na svoju lásku, na môjho priateľa, čo všetko sme spolu už zažili, ako to bude ďalej, .... proste bludy... ale hlavné je, že viac menej zaberajú a ja spím aspoň tých "zdravých" 6 hodín....
    publikované: 10.01.2008 11:51:49 | autor: knihomolka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014