Pihuškov Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kto je Pihoslav?

prišiel čas napísať dačo o mne (po tých pár mesiacoch xD)

 Bojím sa ľudí. Vždy som sa ich bál len som si to nie vždy plne uvedomoval. Vyhýbal som sa im a oni sa vyhýbali mne. Jediný človek v mojom živote som bol ja. Rodičia telesne pri mne ale dušami na míle ďaleko. Bol som „deprimované decko“, ktoré šikanovali deviataci lebo ma aj tak nikto nemusel. Bol som zabudnuté dieťa v triede. Bol som ten ktorého absenciu si všimli až v parku, ktorý bol 15 minút cesty od školy. Bol som niečo na štýl emo. Cítil som sa viac ale ... bol som vždy len človek. Bol som tým čoho som sa najviac bál a čoho som sa štítil. „Ľúbil“ som dievčatá lebo sa mi páčili, „ľúbil“ som lebo mi boli blízke a vedeli ma rozosmiať, „ľúbil“ som dievčatá, ktorým som bol blízky a ktoré som vedel rozosmiať, „ľúbil“ som tú čo ma ľúbila. A predsa som sa ich bál. Bál som sa Vianoc lebo ako pohan som v nich videl len zisk, bál som sa veľkej noci lebo som nechápal prečo liať tú vodu a nerád som to robil .. ale bol v tom zisk. Nemal som rád narodeniny, lebo som nechápal prečo som starší a prečo sa z toho robí veda. Nemám rád narodeninové oslavy. Áno, je to 18,19,20...78,79 rokov čo som sa narodil. A? Ale videl som v tom zisk.
 Mladší som nechodil von, lebo som sa cítil nesvoj pri ostatných a oni to cítili a ako každé správne deti boli krutí. Doteraz som nesvoj. Chcem byť sám a predsa chcem byť.. chcem byť blažený. Chcem zisk. Chcem byť milovaný. Ale na kerú riť?
 Nechápem a bojím sa! Doteraz som nesvoj a musím rozmýšľať nad vecami, ktoré ostatní robia automaticky. Čoraz viac  mi vadí opíjať sa bezodne. Prečo? Je to divné .. som mimo. Som Piho :/  Mám rád štipľavú chuť alkoholu v ústach a gágore ale nerád som opitý lebo potom som len clivý a nadržaný (ale len v hlave našťastie). Prečo to teda robím? Pre zisk .. pre sociálny status? Aby som si udržal kamarátov, s ktorými sa aj tak odcudzím?
 Bojím sa vás. Bojím sa nenávisti. Bojím sa lásky. Bojím sa bolesti. Bojím sa šumu. Bojím sa dotykov. Bojím sa aj seba. Bojujem za strachom ale. Prečo? Zisk! Ka-ching!!! Milujem ten zvuk. Možno aj preto sa mi páčilo už na prvé počutie Money od Pink Floydu. Ale nejde len o peniaze. Ide o zisk ako taký. Zisk ktorý brána smrti vymaže a druhý život odignoruje. Čo mám robiť? Mám sa báť? Mám byť sám sebou? Som sám sebou. Bojujem so sebou a súčasne sa poddávam. Znásilňujem slovenčinu, znásilňujem umenie iných, znásilňujem vzduch okolo seba.
 Bojím sa toho čo príde keď nebudem už dieťa. Ale viem, že ma očakáva zisk. Nie peňažný .. no možno ale skôr nie. Čaká má proste zisk. Sloboda .. vlastné problémy.. vlastný život. Bojím sa toho. Bojím sa ostať tam kde som. Bojím sa. Som hlupák. Som decko. Som Piho...
 A čo ma líši od iných tisícok čo tvrdia to isté? Možno nič, možno fakt, že to myslím smrteľne vážne. Toť všetko ďakujem za pozornosť.


Ludia | stály odkaz

Komentáre

  1. no .. to bolo dačo o mne
    dúfam, že ste sa dačo dozvedeli .. teraz si uvedomujem že to znie trochu ako od Holden z "Kto chytá v žite" ale .. nepáči sa mi tá kniha .. nič v zlom ale Holden mi bol ako hrablami do zadku .. chcem poďakovať Dežovi Ursínymu, že ma pokopol aby som sa znova prefiltroval .. hádam to k dačomu dovedie ... + úžasné info čo chýbajú a bývajú v každom inom "o mne"
    obľúbená farba: machovo zelená! Ale mám rád aj čiernu, olivovú a kramínovú :)
    obľúbená hudba: všeličo .. naj Pink Floyd ale mám rád aj Mareka Brezovského a Deža (ale musím si od neho normál pozháňať veci)
    orientácia: hetero ale mám rád alexa turnera xD ... ok toť všechno už som vyventiloval aj demenciu z mozgu .. brú noc slečny, páni a dámy ..
    publikované: 21.04.2008 21:36:00 | autor: pihoslav (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Je zvláštne...
    (na blogu) toľko toho povedať o sebe. Ľúbiš aj neľúbiš, máš rád, nemáš rád, má Ťa rada, nemá Ťa rada... Ako zo života :-))))
    Som však zástancom "vyventilovania aj demencie z mozgu"... Myslím, že Ti rozumiem. Bodaj by som prekročila svoju hranicu a napísala niečo (viac o sebe) tiež... Čosi mi v tom v poslednom čase bráni, milé slečny, páni a dámy... :-))
    publikované: 22.04.2008 02:15:52 | autor: MB (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Milý Pihuško
    tak zasa ťa poznáme o kúsok lepšie. V každom prípade, buď sám sebou. Buď taký, akého Ťa máme radi...
    publikované: 22.04.2008 09:37:32 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  4. trasiem ti rukou v bratskom pozdrave :)
    Som podobná - teda len v niečom ako ty : kedˇ trošku viac oslavujem, je mi clivo na n-tú a o to viac potrebujem potom pritúlenie, preto dôsledne kontrolujem v akej spoločnosti popíjam, aby som neskončila v tom nesprávnom náručí ... Tiež som dlho nemohla pochopiť , prečo by sme mali matku milovať, keď ...
    A to ostatné ? Nebojím sa ľudí a hlavne nebojím sa lásky - tá mi pomáha veľa vecí v živote prekonávať. A nebojím sa nahlas vysloviť, že ľúbim, vedomá si následkov.
    A tebe držím palčeky Pihuštek ,aby si sa aspoň niečoho z toho čo si vymenoval, konečne prestal báť. A tiež ťa mám rada :)
    publikované: 22.04.2008 10:34:54 | autor: cestička (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. íííha
    koľko vyznaní priazne naraz :) ďakujem ale ten strach je súčasťou mňa samotného ... + MB ako si sa tu tak pekne označila: je to smutné, že ti v tom niekto bráni .. ja som proste zo seba to dačo dal a ak to niekto zneužije .. buď .. však bolo aj horšie :) a nieje práve o takom vylievaní seba tento blog? .. však kedysi dávno mi niekto povedal, že by to mal byť taký "internetový denníček" .. a ja mať denníček tak toto by som v ňom iste mal :) .. toť všechno howg
    publikované: 22.04.2008 16:54:16 | autor: pihoslav (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Buď sám sebou -
    - tak ako píšeš... Buď tým všetkým, čo si tu o sebe napísal, lebo to je tvoja pravá tvár - aj s tým strachom, aj s tými pocitmi...
    Ty si Piho :)
    Jedinečný a neopakovateľný Piho... (a napísal si to o sebe naozaj skvelo, klobúk dolu).
    Ehm, aj odo mňa jedno vyznanie: Si jednou z dvoch najzaujímavejších vecí, ktoré som na gympli v štvrtáku spoznala - a to som si myslela, že automat na horúcu vodu je to posledné dobré čo sa na škole objavilo :D , ale omyl - potom som sa nejako dozvedela o vašej triede :P hehe
    Takže - len v sebe nikdy nezapri sám seba ! :) Lebo naozaj, jediný človek v tvojom živote si ty sám... (naozaj si to pekne napísal :) )
    publikované: 22.04.2008 20:53:56 | autor: lennerka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014