Pihuškov Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Faustova otázka

.. alebo ako Pihuško klesol až ku cliché

Odkedy člowek myslí stále ho trápi tá istá otázka, ktorá sa v dnešnej dobe stáva už pomaly takým malým cliché. Aký je zmysel života? Načo sme tu? Aká je ultimatívna odpoveď? Názorov na to je hádam viac ako ľuďí. Peniaze, láska, viera, priateľstvo, hranolky z mekáča (je to hnusný fastfood ale mne chutia), 42, pc hry.. etc.

Každý z nás má jeden ten svoj malý „zmysel života“ dôvod prečo si myslí, že vznikol. Ja osobne, že je žiaden zmysel môjho bytia neni. Som tu a čo? Som tu na to aby som spravil rekord v nič nerobení? Mám sa množiť? Čo? .. Načo som tu? Nanič! Nemá to žiadnu hlbokú pointu som tu len na to aby som bol súčasťou kolobehu o udržanie druhu naších úžasných opičiek zvaných ľuďí.. nebránim sa ale necítim sa tak, že by som mal smerovať celý svoj život len bezcielnemu množeniu sa s peknými samicami. A tak len žijem..vzdelávam sa a užívam si slobodu a život, ktorý mi bol daný dierou v kondóme. Raz umrem a potom .. príde dačo .. možno Nirvána .. možno len Kurt Cobain .. alebo iný život.. to je už len na systéme ale dovtedy žijem .. žijem ako sa mi zdá najviac vhodné .. žijem tak aby som mohol zlepšiť druhým náladu a ja sa mať dobre .. žijem aby som žil a na nič viac .. a raz umrem nato aby som mohol znova žiť ale to je jedno teraz ..

Pointa je taká že by ma zaujímalo ako VY vnímate zmysel žitia? Čo je to pre váš? 42? Niečo iné? Píšte, faxujte, morseokujte .. len sa proste vyjdarite .. Bye zatiaal..


Aj vy mi dačo napíšte | stály odkaz

Komentáre

  1. jednoznacne 42 :)
    len sme sa k tomu este neprepracovali ;)
    publikované: 13.05.2007 22:05:05 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  2. hmm
    mam podobny clanok.....ale myslim si ze kazdy na tomto svete..a je to jedno ci je to zviera ci clovek ma tu urcitu ulohu...alebo poslanie...to je jedno ako to nazveme..prsote podla mna kazdy sa narodi pre to aby nieco dosiahol..alebo kniecomu prispel...vsetko na svete ma svoj vyznam
    publikované: 13.05.2007 22:10:30 | autor: artemis (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. no ono to celé znie dosť zaujímavo
    tých 42 ma láka, ale aj tak vidím svoj zmysel v tom aby sa ľudia na ktorích mi záleží mali lepšie (sladké že?) a ľudia ktorích neznášam mali horšie (toto je akože akě? kyslé?)...
    publikované: 13.05.2007 22:41:51 | autor: nox (e-mail, web, autorizovaný)
  4. moj nazor
    ako veriacej osoby Boh ma s nami urcity plan..otrepane ale podla mna pravdive..tak dobre,mozno neobjavim liek na rakovinu alebo aids,ale na nieco tu predsa musim byt..ak nie,tak by som tu nebola :) aj keby zmysel mojho zivota bolo len rozosmievat ludi alebo zdvihnut maladu len jedinemu cloveku risknem a budem rada,ze aspon nieco :) mam rada zivot,ale ked niekedy to tak nevyzera :P ale kracam dalej s mojimi priatelmi a nepriatelmi a snazim sa najst zmysel mojho bytia :)
    publikované: 13.05.2007 22:48:05 | autor: kari (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. zmyslom mojho zivota
    je nezmysel! SKUTOCNE! Pokial sa budem stretavat s nezmyslami, zaoberat sa nimi, riesit ich a rozluskavat, dovtedy je vsetko na tom spravnom mieste...Pokial sa budem mat comu cudovat, nad cim premyslat, comu podliehat, cim sa opantavat, k comu prilnievat, koho pozorovat, o kom pisat, s kym sa smiat, komu robit radost, dovtedy ma moj zivot zmysel...myslim, ze tu mam istu rolu, som vsak rada, ze o nej zatial neviem a dufam, ze sa ju ani nikdy nedozviem...to az potom, po mojej smrti, zistia ludia, co som im tu zanechala a ako to zasiahlo do ich zivotov...A o tom to je... ;)
    publikované: 13.05.2007 23:06:24 | autor: laurie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Normalne som
    nevedel co je to 42 :) predsa na tomto svete existuje nieco co neviem ... a preto mam preco zit :))
    publikované: 14.05.2007 08:12:38 | autor: racko-san (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. moj zmysel
    Ja konkretne neviem preco som tu ja....myslim ze nie pre nejaku svetobornu vec ale postaci mi ak zdvihne len naladu tym na ktorych mi zalezi...neni ich vela apson co si ja mylsim lae zase neni ich a ni malo..
    A este verim ze kazdy clovek na tomto svete ma ulohu....mozno nevie aku a mozno si jej dolezitost neuvedomuje ale urcite nejaku ulohu ma....aj ked len pomahat ludom smiat sa....ved to je pekne........dakujem vsetkym ktori mi dodali chut ostat tu ....dakujem.....a verim ze mozno niekomu som svojimi cinmi vycarila na tvari usmev...aspon taky malicky......
    publikované: 14.05.2007 15:40:01 | autor: stewka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. "Zivot, to je pohyb"....
    Zivot, aky ludia ziju, si vytovrili sami. Preto si aj sami, kazdy jedlotlivec niekedy mozno ovplyvneny spolocnostou, rodicmi alebo inymi vplyvmi,udavaju zmysle zivotov. Kazdy ho moze vidiet v com chce a moze byt pre niekoho ineho uplne absurdny, ale pre tuto osobu je to zmysel zivota, tym padom nazory ostatnych by sa mohli vypocut, ale urcite nie brat do uvahy, ak je to naozaj to, co chceme..
    Zakladom je MAT ZMYSEL ZIVOTA, nezalezi od toho, aka hlboka je jeho myslienka, ako obtiazne je splnit ho. A co potom ked ho dosiahneme? Budeme potrebovat novy zmysel nasho bytia. Takze zmyslov zivota moze byt mnoho :)
    Takto to pojde dlho, je to nekonecny kolobeh, boj o nieco, co potom mozno, bohuzial, zovsednie. Zalezi od charakteru cloveka.
    publikované: 14.05.2007 21:21:06 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Moje myslienkove pochody...
    Zmysel zivota?
    Maybe ani ziadny nie je...Maybe je to len postoj cloveka k zivotu, jeho vnimanie sveta a uplnych malickosti ako je stebot vtakov, ked sa rano prebudi...A preco by vlastne nejaky zmysel zivota musel byt? Ludia su tvory, ktore sa radi zamyslaju nad uplne nezmyselnymi otazkami, radi filozofuju a dokazuju svoje tvrdenia presvedcivymi argumentami. A kto stvoril ten pojem "zmysel zivota"? No predsa clovek, tym padom by sa dalo usudit, ze ziadny zmysel zivota ani nie je. Je to len dalsia moznost vyjadrit svoje myslienky, zamysliet sa a odovodnit nase tvrdenia... Je to len dalsia vhodna tema na maturitne skusky...
    A co keby predsa len ludia mali pravdu a zmysel zivota existoval? Tym padom by potom vsetko malo zmysel a svoj vyznam a nemali by sme sa na co stazovat...mali by sme teda spravu, ze nam prave rodicia havarovali a nasledne umreli na vazne zranenia brat s pochopenim, ze to ma nejaky vyznam a museli umriet preto, ze splnili svoj zmysel zivota. Mali by sme bez jedineho pocitu smutku prijat to, ze sme prave nezmaturovali, pripadne nas neprijali na vysnivanu skolu...Mali by sme teda vsetko brat s nadhladom a s vierou, ze nas este nejaky ten zmysel zivota caka...
    publikované: 15.05.2007 17:53:50 | autor: Kaena (e-mail, web, autorizovaný)
  10. no..
    len ten zasluzi slobodu si bytim kto denne o nu bojuje.. myslim ze faust mal pravdu.. cinorodost.. neustaly boj.. snaha zlepsit svet..
    u mna teda hra na klavir, citanie.. baby.. cajovna.. bonsaje..
    publikované: 16.05.2007 21:18:34 | autor: pierre (e-mail, web, autorizovaný)
  11. noo
    bonsaje? baby? čajovňa? .. neznie to veľmi ako boj :D
    publikované: 17.05.2007 15:59:32 | autor: pihoslav (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. faust bol veľký človek
    môj názor na život, smrť a veci s tým spojené je veľmi nesmelý a vlastne si ani nie som istá niektorými svojimi myšlienkami, či postojmi. Jedno však viem. Niekedy ma život absolútne nebaví. Niekoľkokrát za môje krátke pôsobenie na tomto svete sa mi zrúlit svet. Ale idem ďalej. Znie to hrdinsky však??? Ale je v tom hanebne veľa zbabelosti!!! Nemám ani len odvahu si ublížiť... ja to viem... ospravedlňujem to však myšlienkou zmyslu života a tvrdím (neviem či náhodou neklamem sama seba), že každý človek má nejaké poslanie, ktoré tu má splniť, nejaký ten "zmysel života" a preto je nerozumné brať si život skôr, ale keď už tá naša úloha bude splnená, kľudne a s pokojným svedomím sa môžme odobrať na druhý svet..... preto si teda namýšľam, že mám zmysel života, i keď neviem aký, no asi nemám. Rozdávať úsmev je pre mňa samozrejmosť,vypočuť si kamarátku, ked má problém, to tak isto... to nie je môj zmysel života... to je niečo pre mňa samozrejmé... pre mňa je zmysel života len výhovorka, lebo sa bojím smrti.
    publikované: 13.06.2007 18:04:09 | autor: knihomolka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014