Pihuškov Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Šialení

.. alebo príbeh s ponaučením :)
Bol som nejakú tú dobu preč a medzitým som vyplodil dákych pár vecí tak toto je prvá z nich. Chcem tento článok venovať Peťke aka Kari a . a neviem :) Proste READ & ENJOY. A teším sa na komentáriky.

Odbili štyri hodiny popoludní a mesto bolo plné ľudí. Školáci brázdili ulicami a aj ľuďom už pomaly končila práca. Hodiny na kostolnej veži bili v pravidelnom rytme a pod vežou stál chlapec sa dievča. On si pomyslel: „Super je načas.“ „Super je načas.“ Prebehlo mysľou aj jej. Pozdravili sa vymenili si pár letmých úsmev. Bolo to tak ako to malo byť. Chodili mestom a smiali sa. Smiali sa na ľuďoch, smiali sa na autách, smiali sa na oblakoch nad nimi, smiali sa nad všetkým, lebo všetko im bolo v pravej podstate len smiešne. Ľudia na nich zazerali a ohovárali ale aspoň mali o dôvod viac sa smiať. Po hodinke neustálej činnosti ich bránic sa rozhodli, že si pôjdu sadnúť  do čajovne a aspoň sa upokoja.  Došli tam a ako vždy tam mali kopu známych, s ktorými sa popozdravovali a vydali sa sadnúť si do boxu vzadu aby mali pokoj od ostatných. Objednali si meltu a zase sa len smiali. Ani jeden z nich nevedel prestať síce možno aj chceli ale na celej situácii bola určitá skrytá absurdita, cez ktorú sa na rozdiel od ostatných nevedeli povzniesť . A tak sa smiali kým neprišiel Adam, ich spoločný kamoš čo v čajovni robil, s ich meltou. „Tu máte tú svoju meltu a na čom sa to vy tak strašne rehocete?“ „Ja neviem“ povedala ona a znova sa začali smiať. Adam len kývol plecami a vrátil sa späť k svojej práci. On si typicky a bez premýšľania hodil do svojej melty zo tri lyžičky cukru a premiešal ju. „Skúšal si to vôbec niekedy bez cukru?“ „Nie načo? Však si musím trochu osladiť život a náhodou by som zistil, že mi to bez cukru chutí viac a to by bol koniec.“ „Si hrozný.“ „Ty si horšia.“ Úprimne sa obaja usmiali a chvíľku len mlčali až kým on nezdvihol šálku. „Pripime si“ Ona s úsmevom na tvári zdvihla tiež šálku. Nahodili nehorázne kamenné diplomatické tváre a štrngli si. Melta tiekla v potokoch a všetko od nej bolo zasvinené. Obom stúpol rumeň do tvári a kukli na seba. On hľadel na ňu a ona na neho. Nastal silný záblesk a začali sa rehotať. Padli na zem a smiali sa čo len vládali a keď prestali v hlavách sa im ako keby scvrkol vzduch a nastalo vzduchoprázdno okrem jedného. „Ona.“ pomyslel si on. „On.“ pomyslela si ona. Zdvihli sa a kukli na seba. Sú zaľúbení? Nie, len šialení.... Ona, on, ja aj ty... mi všetci sme tak trochu šialení. Treba tú svoju šialenosť nájsť a užívať si ju lebo so zdravým úsudkom člowek neprežije ani deň :)

P.S.: Melta je druh pšeničnej kávy bez kofeínu. :)

Výmoty mojej mysle | stály odkaz

Komentáre

  1. Súhlasím,
    teraba si užívať šialenstvá a bláznivosti. A melta patrí k mojim spomienkam na detstvo. Hmmm... a aj ten text je celý veľmi fajn :-)
    publikované: 06.09.2007 21:27:18 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. No fuj, tú meltu kedysi mutti kúpila
    A trčí kdesi doteraz, asi už aj s nejakým probiotickým prídavkom. Ale nechutila mi
    publikované: 06.09.2007 21:39:19 | autor: kysucanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. mal si pravdu
    je to klišé.. ale mne to nevadí.. taký zľahka nadpriemerný článok.. ale výstižný keďže poznám peťu.. a meltu .. a adama.. a čajovňu.. a tvoje psychotické nálady.. a jej psychotické nálady..
    publikované: 07.09.2007 00:31:45 | autor: pierre (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Peta mi vravela...
    ...o tomto clanku uz davnejsie, len som sa akosi nedostala k citaniu. Konecne som si to dneska precitala a ak mam pravdu povedat, tak som mala pri citani jasny obraz v hlave. Ty, ona, cajovna, melta, Adam a vas smiech. Vedela som si to dokonale predstavit a mozno aj to zapricinilo fakt, ze sa mi to velmi pacilo:).
    publikované: 11.09.2007 20:27:17 | autor: Kaena (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. hehe
    keby som ťa nepoznala, povedala by som si, čo je to do kelu za výmysel??? ale keďže ťa poznám, môžem len povedať (resp. napísať), že si skvele vystihol svoju realitu a svoj svet, ktorý trošku poznám :)
    publikované: 31.10.2007 13:34:41 | autor: knihomolka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014