Pihuškov Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Príbeh o mne?

... alebo ako sa Pihuško venoval projektívnym metódam sebapoznania :)
Dnes na semináry z psychológie sme si robili pár testov, jeden z nich spočíval v tom, že sme dostali obrázok osoby s dlhými vlasmi ako si kryje tvár a opiera sa o dačo. Všetko okolo bolo čierne a aj osoba bola taká "unisex" pohlavie mohlo byť aj aj. Lenže môj drahomilovaný profesor sa rozhodol, že nebudeme všetci písať príbeh ale len "kolega piho" nám povie nahlas čo ho napadá. Nejaký príbeh. Dopadlo to ako trapas lebo nemám rád nátlak ale niečo som vypotil. Som sa rozhodol, že keď dojdem domov rozvediem to trochu viac a hodím to sem lebo už mám málo vo zvyku písať, nechávam si veci v hlave takže. Read & enjoy :) Očakávam kopu chválospevov v komentároch xD príp. sa skúste určiť čo ma asi trápi alebo aký som z tohoto článku. Príjemný zážitok prajem!

Noc v meste

 Predstavte si noc. Temnú letnú noc nad veľkomestom. Žiaru hviezd prehlušujú neóny a pouličné osvetlenia. Šum mesta napĺňa vzduch a všade vládne určitá miera nepokoja, isté očakávanie. Pozrime sa z bližšia. Do centra? Pred najnavštevovanejší lokál? Nie, radšej bokom, tak kde je stratená duša.

 Náš pohľad prechádza mestom až do okrajových ulíc. Do úzkych uličiek kam ani ostré lúče nočného osvetlenia nedosiahnu. V jednej z nich nachádzame toho koho sme hľadali.
 Vysoký, chudý, dlhé mastné vlasy, starý vyťahaný sveter a obtiahnuté rifle. Vráža zo steny do steny a pôsobí ako na drogách. Alkohol? Tráva? Pervitín? Heroín? Potkýna sa o prevalený smetný kôš a nedôstojne vstupuje do hlavne ulice. Pár prítomných ho častuje pohľadmi plnými opovrhnutia a hnusu. „Feťák!“ „Úbožiak!“ ozýva sa im v hlavách. Pomaly vstáva a dáva sa dokopy. Opráši si sveter ale nemá to viditeľný efekt, i tak je zafúľaný. Vlasy mu stále čiastočne prekrývajú tvár a on sa potáca po nočnej ulici.
 Predstavte si noc. Temnú letnú noc v okrajovej štvrti veľkomesta. Lepšie bývanie ste nenašli vo vašej cenovej relácii ale nevadí, však o pár rokov si zarobíte a pôjdete do lepšieho. A tak prechádzate po špinavej ulici cestou domov keď sa tu zjaví   TO. Alebo je to aj človek? Špinavý, vysoký, chudý a pôsobí zúfalo. „Feťák!“ pomyslíte si podľa jeho zmätených a knísavých pohybov. Blíži sa! Zadržať dych a prejsť okolo. !!!! Chytil vás? „Pusti ma.“ Poviete razantne. „Pomôžte mi.“ Akurát mu chcete uštedriť nejakú urážku a možno aj ranu keď sa mu pozriete do tváre a jemu sa zosunú vlasy uvidíte jeho oči. Oči. Cez tak krásne a čisté oči nemôže na svet hľadieť feťák a ani nejaký priemerný človek. Je to anjel? Alebo niečo nadpozemské? „Čo sa stalo?“ hovoríte so všetkým citom čo máte. „Stratil som srdce!“ „Hlupáčik! Však tu je.“ A vytiahnete z vrecka kabátu srdce. On sa usmeje a ako mu podáte srdce znova je celý. Objatie. Koniec.
 Predstavte si noc. Temnú letnú noc nad veľkomestom, keď na to aby ste našli šťastie stačí sa poriadne popozerať. Predstavte si raj.


Výmoty mojej mysle | stály odkaz

Komentáre

  1. Ahoj
    Je to pekny pribeh, paci sa mi atmosfera i myslienka, ktoru som si z neho vzala.
    Trapi Ta osamelost alebo nieco tomu blizke? Mala som pocit,ze mozno zdielas cosi s postavou vychudnutou,vysokou s dlhymi mastnymi vlasmi. Trapi Ta,ze Ta spolocnost odsudzuje bez toho,aby sa aspon pokusila pochopit Ta? Mozno cakas na niekoho, kto by ti mohol pomoct, a iked je to jednoduche, ten clovek neprichadza.
    Mylim sa?
    publikované: 11.10.2008 23:26:59 | autor: Sofia (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. to sofia
    všetko možné :) písal som ako tak spontánne ale vždy je tu aj možnosť, že by som bol ten kto pomáha a že dúfam v to, že by som bol schopný tak jednoducho pomôcť niekomu inému ale nejde to .. alebo som len anonym v dave čo odsúdil toho "feťáka" .. všetko možné:) možno je to len taký príbeh ale ja si myslím ž e v každej postave je kus mňa .. možno aj preto lebo som vysoký a chudý xD ale vlasy si poctivo umývam xD .. a tak .. ale díky za komentár :)
    publikované: 12.10.2008 11:43:49 | autor: pihoslav (e-mail, web, autorizovaný)
  3. ...
    Neviem prečo, ale toto mi pripadá ako jeden z tvojich najlepších článkov. Možno to bude myšlienkou, ktorá sa mi v hlave objavila počas čítania a možno tým, ako som si predstavovala hlavnú postavu...good job
    publikované: 16.10.2008 18:48:42 | autor: Kaena (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014