Pihuškov Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hľadanie ideálneho partnera

..alebo ako sa Pihuško zase raz snažil tváriť múdro

Kde si? Kde sú jej vášnivé bozky? Kde je ten jej krásny smiech? Kde sú jej jemné vlasy? Kde sú jej oči plné života? Kde sú jej pekné ruky? Kde sú tie chvíľky čo sme sa spolu doberali? Kde sú tie príbehy čo sme si spolu vymýšľali? Kde sú tie chvíľky spoločného smiechu a plaču? Kde si!? Kde si sa mi dnes skryla? Kde sú tie tvoje prekrásne výmysly? Kde sú tie tvoje vážne pohľady? Kde si!? Kde si láska moja? Kde si ty moja dokonalá? Kde?...

 Toť k beletrizovanému úvodu môjho článočku :) Každý z nás má v hlave dakoho dokonalého zozačiatku je veľmi nereálny a časom získava dáku reálnejšiu podobu. Časom zisťujeme čo by náš pravdepodobný partner mal mať a čo nie, Akým vlastnostiam dávame akú hodnotu a tak. (tým nemyslím veci ako „má mať Dčka prsia, blodínka dlhé nohy“ a tak ale skôr povahové črty) Niektorý takúto typológiu zavrhnú ale podľa mňa je to tak člowek má dade v podvedomí dáky ideál a toho sa trošku drží. Občas ten výber ovplyvnia veci ako „Ja som ťa nabúchal!?!“ ale partnera si zväčša hľadáme tak, že porovnávame. Porovnávame z tým našim malým ideálom a keď je to blízko tak *JACKPOT* a je vzťah pokial je to aj na opačnej strane tak :) Je  to krásny pocit keď ste ho(ju), našli toho vášho čloweka(príp. člowečicu), s ktorým(ktorou) môžete zdielať svoje radosti starosti a všeličo iné. Proste žúžo .. lepšie ako keď sa dáte do úst naraz 2 balíky gumených medvedíkov a necháte ich rozpustiť.

 Ale späť k veci ľuďia si proste hľadajú ten svoj typ. Nie vždy je ten typ vhodný pre nich ale kvôli nepochopiteľným veciam sa toho držia. Možno im pripomína otca(matku) alebo dačo v tom štýle. Veľa ľuďí ma presviedčalo, že ľuďia si vyberajú partnerov podľa rodičov preto väčšinou dcéry tyranov si aj v dospelosti nájdu manžela tyrana. Ale ja tomu moc neverím. Ono to nieje tým, že by hĺadali toho tyrana ale on si nájde ich, vďaka týraniu od rodiča majú tieto osôbky skôr submisívnu povahu a preto tak dopadnú a toť dôvod prečo tak dopadnú apsoň podľa mňa.

 Ďalšia „úžasná teória“ o vzťahoch je to, že člowek(člowečica) si hľadá opak. Čiže staré známe „protiklady sa priťahujú“ aj to si myslím, že je pravda len čiastočne. Napr. jedna moja známa (veľmo sympatická sociologička Evka [zdravim]), je slušná, kľudná .. proste slušniačka. Celý život chodila s nejakými grázlikmi,feťákmi,bitkármi a tak. Možno si myslela, že ich polepší alebo hľadala v živote vzrúšo alebo čo ja viem čo.. jednoducho stále mala takýchto chlapov. No a teraz má manžela. Tipnite akého? Absolútne šlušniaka :) sú spolu už zo 3 roky ak sa nemýlim a sú happy! Čiže časom si len uvedomila čo je pre ňu naozaj dôležité, že dôležitejšia je dôvera ako výdrž pri chlaste a istota je viac ako kožená bunda. Vždy musia mať tý ľuďia dačo spoločné pokial chcú aby im to vydržalo, lebo bez základov nepostavajú žiaden vzťah. A samozrejmé je aj to, že musia byť v dačom odlišný lebo síce je nás tu cez 6 miliárd nenájdeme dvoch rovnakých ľuďí. Takže tak ..

 No neviem čo som týmto článkom chcel dokázať ale dačo som hádam vypotiť dúfam, že ste si užili čítanie a aspoň dačo z toho máte. PLS píšte komentáre pokial sa vám to nepáčilo chcem vedieť čo mám vylepšiť (nie na názoroch ale písaní) príp. pokial sa páčilo alebo jendoducho pokial máte iný názor. Napíšte mi ako je to u vás pri hľadaní partnerov. Čo je pre vás dôležité? Čo nie? Naozaj sa priťahujú opačný ľuďia? .. vyjadrite sa :)


Aj vy mi dačo napíšte | stály odkaz

Komentáre

  1. no pre mna..
    pre mna nemusi byt pekna len aby mala.. viete.. velke one.. :D
    Ale nie.. hlavne nech neni blba, nech ma svoj nazor, nech je uprimna a nech ma rada cestoviny :D .. a tak.. takze tak.. chapes..
    publikované: 08.05.2007 14:01:43 | autor: Pierre a.k.a. úchylný španiel (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ;) je jeeee, to bych si tak
    přááála, bylo by to krááásnýý....to som si teraz spievala, ale inak som už snáď toho pravého našla, aj keď na prvý pokus ehm...a nie je to vysoký blondýn s modrými očami (inak, taký je môj braček xi) a ani vysoký športový typ s tmavými vláskami a očami ;P ale ľubká ma a je trpezlivý, sic nie príliš pozorný, ale každý má nejaké chybičky a aj ja ich mám...narodil sa v tom istom mesiaci ako môj otec a niečo asi majú aj spoločné, a ja len dúfam, že to dobré ;) a inak som spoločenskejšia ako on, no neviem, či možno povedať, že sme protiklady, to asi ee...oki, stačilo sebaanalýzy a píšeš v poho, hrubky nekomentujem xi :)
    publikované: 08.05.2007 14:13:10 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. nooo
    hrúbky ignoruj :) medzi i a y tak či tak neni veľký rozdiel :D) .. ale díky za komentár a nech vám to dlho vydrží :D
    publikované: 08.05.2007 18:14:14 | autor: pihoslva (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. nadherny clanok...
    musim ta pochvalit..velmi dobre si vystihol podstatu veci....ked som to citala tak mi prebehli hlavou doterajsi priatelia a zistila som, ze v niecom mas pravdu....stale hladam podobny typ, ale pri tom uplne iny...asi nevies, co tym chcem povedat, ale nevadi :o)
    publikované: 09.05.2007 15:59:51 | autor: 9dzaja9 (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Vyjadrenie
    Keď tak chceš to vyjadrenie...ono môj vysnívaný typ je trochu zvláštny, nemá skoro nič konkrétne (Nech sa zaujíma o politickú situáciu v Ugande alebo podobne), skôr by som mohol menovať vlastnosti ktoré by nemala mať...Ale čo sa týka charakterových čŕt, asi by ma najviac potešila vášeň a zmysel pre umenie...

    ...a Peťo pekne trafil tie cestoviny...
    publikované: 12.05.2007 23:15:32 | autor: nox (e-mail, web, autorizovaný)
  6. tak..
    ja mam svoj ideal (ktory asi poznas) a vazne s nim porovnavam ostatnych..a ked sa to podoba tak je dobre :)..len je blbe, ze pokial sa to nepodoba tak nema dotycny sancu...takze mam iba dost obmedzeny vkus co je asi skoda :(
    publikované: 09.06.2007 22:19:50 | autor: Lilith (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. zase máš recht
    noo mňa poznáš už nejaký ten piatok a vieš aké som to ja mala v živote s chlapmi...ale ked sa na obzore objaví niekto iný, tak sa riadim momentálnymi pocitmi a nie nejakým "ideálom", podla ktorého by som si chlapov selektovala.... a ku kritike.. písané je to dobre, až na gramatiku :)
    publikované: 13.06.2007 17:40:29 | autor: knihomolka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. mno :)
    K článku: Úvahy ti asi idú lepšie ako príbehy, ale to chce len prax. Oceňujem modernosť - používanie cudzokrajných slov. Mnohí národniari by to síce kritizovali, ale teraz to letí - veď sa približujeme EU, nie? Ucelenú formu to má, taktiež chválim za skvelý, podotýkam SKVELÝ beletrizovaný úvod. A zlepšiť? Gramatiku! Inak nemám výhradu :)
    ALE! Gumené medvedíky sú tiež poriadne žúžo!!! ;)
    A moje hľadanie? Rozhodne nie a la Pierre style - podľa (už som zabudla aj názov aj autora) knihy a rád v nej :D Ale nie, dúfam som neurazila, heh. Ja sa riadim heslom: "Čo príde, to bude." Ale ideál by ma mal predovšetkým rešpektovať, mali by sme si navzájom dôverovať a tiež vedieť sa zabaviť a nebrať všetko príliš vážne. A mohol by vedieť hrať basket - moja srdcovka ;) Toť asi všio.
    publikované: 30.11.2007 18:47:59 | autor: lennerka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014